Husk at sikre dig selv og din bil

I denne ufattelige kolde tid, er det ikke altid lige sjovt at køre på de danske veje, og vi vil derfor opfordre alle i Ølgod Kommune til at anskaffe vinterdæk til bilen for at sikre sin færden  trafikken. Da kommunekassen ikke bugner af pengesumme, er det ikke alle steder, der bliver saltet, hvilket ikke ligefrem forbedrer dækkenes ‘grib-evne’. Derfor er det ekstra vigtigt at få skiftet sommerdækkene ud inden man kører afsted.

Der har denne vinter været en håndfuld uheld i kommunen som skyldes glatte veje.   Vinteren har  været meget kold og snefyldt, hvilket selvfølgelig er grunden til de meget glatte veje, og det er derfor hjernedødt at køre uden vinterdæk.

Udover vinterdæk skal man tage nogle enkelte forhåndregler som de fleste kender til. Ikke desto mindre er gentagelse på dette område aldrig en helt dum idé.

Sænk farten – Det er lettere at reagere ved lavere fart. Derudover ved man jo aldrig, hvad de andre billister ender ud i
Hold ekstra godt øje  i alle retninger for hurtigere reaktion
Trafikreglerne er kun guidelines – Dvs. at grønt lys ikke nødvendigvis betyder ‘Kør’. Der kan være billister fra den anden side, der ikke kan stoppe på grund af isen

Så husk nu at få skiftet til vinterdæk